Bulaşık Yıkama Teknikleri

Bulaşık Yıkama Teknikleri

Her bulaşık makinesinin suyun kirecini nötralize eden bir yumuşatıcısı vardır.Uygun tuzla düzenli olarak bu yumuşatıcı yenilenir. Su ne kadar kireçliyse o kadar serttir. Suyun yapısı bilindiğinde tuz kutusunun ayarı ona göre belirlenir ve böylece bulaşıkların üzerinde leke oluşumu önlenir. Şunu unutmamak gerekir ki, suyun sertliğinin 35 hidrotimetrik dereceyi aştığı yerlerde 3'ü bir arada (yıkama, durulama ve tuz) yıkama tabletlerindeki kireç karşıtı maddelerin dozu yetersiz kalmaktadır; bu durumda uygun miktarı bulmak için tuz eklemek gerekir. Böylece lekesiz bir bulaşık elde edilmiş olur. Yıkama tuzu kutusu (bac a sels de lavage)

Makinada Bulaşık Yıkama Teknikleri

Her bulaşık makinesinin suyun kirecini nötralize eden bir yumuşatıcısı vardır.Uygun tuzla düzenli olarak bu yumuşatıcı yenilenir. Su ne kadar kireçliyse o kadar serttir. Suyun yapısı bilindiğinde tuz kutusunun ayarı ona göre belirlenir ve böylece bulaşıkların üzerinde leke oluşumu önlenir. Şunu unutmamak gerekir ki, suyun sertliğinin 35 hidrotimetrik dereceyi aştığı yerlerde 3'ü bir arada (yıkama, durulama ve tuz) yıkama tabletlerindeki kireç karşıtı maddelerin dozu yetersiz kalmaktadır; bu durumda uygun miktarı bulmak için tuz eklemek gerekir. Böylece lekesiz bir bulaşık elde edilmiş olur. Yıkama tuzu kutusu (bac a sels de lavage)

Dağınık olmamak gereğinden fazla bulaşığın çıkmamasına özen göstermek ilk iş olmalıdır.

Yemek yaparken ölçü için süzme işlemi için kullanılan kirlenmeyen gereçlerin hemen su altına tutularak diğer kirlilerin arasına karıştırmamak gerekir.

Özellikle evinde sürekli sıcak su bulunanlara öneri, yemeğin pişmesini beklerken bir kısmının elden çıkarılarak hafif kirli olanlarının yıkanarak bulaşık sepetine dizilmesi gerekir.

Elde Bulaşık Yıkama Teknikleri

Sürekli bulaşık yıkamak zorunda kalanların eldiven kullanması gerekir.

Tabaklar ve tenceredeki kirlerin çatal veya kaşık yardımıyla temizlenmesiyle işe başlanır.

Kirin büyük kısmanın alınması için musluğun altında hafifçe fırçalanması gerekir.

Tabaklar, çatal ve kaşıklar, tencereler gruplandırılmalıdır.

Küçük parçaları ilk başta ardından tabaklar ve sonunda tencereler olacak şekilde yıkanmalıdır.

Not: Bu sitedeki tüm öneriler bazı firma ve kişilerin deneyimleri sonucunda edindikleri deneyimlerdir. Bu sonuçlar sizin kullandığınız makina veya yıkama koşullarına göre farklılılar oluşturabilir. Cleanfort bizzat bir öneride bulunmamaktadır.

Page 3 of 3 12 3

   Ferhatpaşa Mah. Gazipaşa Cad. 51. Sok. No:50 Ataşehir / İSTANBUL        +90 216 660 06 24       info@cleanfort.com.tr    © 2013. Tüm Hakları Saklıdır